Duurzaamheidstour van GRS Retail onthult innovatieve initiatieven in de groensector

Duurzaamheidstour van GRS Retail onthult innovatieve initiatieven in de groensector

Op 21 november jl. organiseerde GRS Retail een inspirerende duurzaamheidstour voor haar leden, waarbij de focus lag op een bezoek aan twee GRS tuincentra en een bezoek aan Koppert Cress en zusterbedrijf Division Q. Deze tour bood een uniek inzicht in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam ondernemen en milieubewustzijn in de groensector.

Het bezoek aan tuincentrum Van der Spek opende de tour met een verbluffende presentatie over de duurzame kenmerken van hun recent gebouwde tuincentrum. Met vooruitstrevende elementen zoals zonnepanelen voor groene energie, stroomopslag voor maximale efficiëntie, milieuvriendelijke gasloze verwarming dankzij bodemenergieopslag, regenwateropvang en maar liefst 30 laadpalen, is Van der Spek een lichtend voorbeeld van duurzaamheid in de branche.

Tuincentrum Ockenburgh streeft vastberaden naar de titel van het duurzaamste tuincentrum. Deze toewijding werd met gepaste trots gepresenteerd aan de deelnemers van de Duurzaamheidstour. Hun toekomstvisie, treffend geformuleerd als 'Letterlijk en figuurlijk groen, dat is onze toekomstvisie,' wordt kracht bijgezet door concrete initiatieven. Zoals 100% circulaire verwerking van afvalstromen, streven naar een volledig CO2-neutrale operatie, geleidelijke verduurzaming van het assortiment, samenwerking met consumenten en het aanbieden van een  milieubewuste winkelervaring.

De tour werd afgesloten met een bezoek aan Koppert Cress en Division Q, waar innovatie en milieubewustzijn samenkomen. Koppert Cress staat bekend om zijn natuurlijke aromatische planten en nodigde de deelnemers uit voor een smaakvolle proeverij van hun bijzondere producten. Division Q neemt de leden mee op een reis naar een emissievrije glastuinbouwsector, waar duurzame oplossingen worden ontwikkeld voor kwekers wereldwijd.

De duurzaamheidstour van GRS Retail benadrukte niet alleen de opmerkelijke initiatieven van de bezochte bedrijven, maar ook het belang van samenwerking en inspiratie in de groensector. GRS Retail blijft zich inzetten voor het bevorderen van duurzaam ondernemen en het delen van innovatieve oplossingen binnen haar netwerk.

Kijk ook eens naar de volgende berichten: