Succesvolle 'Denk & Doe Dag' over Diefstalpreventie bij GRS Retail

Succesvolle 'Denk & Doe Dag' over Diefstalpreventie bij GRS Retail

Op 27 september 2023 organiseerde GRS Retail met succes een 'Denk & Doe Dag' met als thema Diefstalpreventie. Het evenement bood waardevolle inzichten en strategieën voor diefstalpreventie, met het oog op het naderende kerstseizoen.

Winkeldiefstal blijft een financiële uitdaging voor retailers, en het kerstassortiment is vaak een bijzonder aantrekkelijk doelwit van dieven, gezien de talrijke kleine en kostbare items. De Denk & Doe Dag was bedoeld om medewerkers bewust te maken van deze uitdagingen en hen uit te rusten met de nodige kennis en vaardigheden om diefstal te voorkomen.

De Denk & Doe Dag over diefstalpreventie richtte zich op alle medewerkers die direct in contact komen met klanten, zowel degenen op de winkelvloer als achter de kassa.

De dag omvatte diverse aspecten van diefstalpreventie. Deelnemers begonnen met een voorbereidende opdracht om hun ervaring met winkeldiefstal te inventariseren. Vervolgens werden theorie en praktijk gecombineerd, waarbij een acteur een essentiële rol speelde in praktijkoefeningen. De acteur nam diverse rollen op zich in real-life scenario's om de medewerkers te trainen. Hierbij leerden ze onder andere hoe ze (potentiële) winkeldieven konden benaderen en hoe ze met spanning om konden gaan. Daarnaast kregen ze inzicht in verbale en non-verbale signalen die kunnen wijzen op winkeldieven en hoe deze signalen ontmoedigd kunnen worden. Deelnemers werden ook geïnformeerd over de regels met betrekking tot het aanspreken en aanhouden van winkeldieven.

GRS Retail benadrukt het belang van de Denk & Doe Dag over diefstalpreventie: "Met de feestdagen in het vooruitzicht is het cruciaal om de medewerkers van de tuincentra bewust te maken van de risico's van winkeldiefstal en hoe ze effectief kunnen reageren. We streven er samen naar om een veilige en aangename winkelomgeving te bieden voor onze klanten, en deze dag heeft ons geholpen dat doel te bereiken."

De aanwezige medewerkers waren enthousiast over hun deelname aan de Denk & Doe Dag en voelden zich beter voorbereid om winkeldiefstal aan te pakken en potentiële dieven te ontmoedigen.