Terugblik Denk & Doe dag ‘Diefstalpreventie en Veiligheid binnen het bedrijf’

Terugblik Denk & Doe dag ‘Diefstalpreventie en Veiligheid binnen het bedrijf’

Op 16 en 18 september stond de Denk & Doe dag op het programma voor alle GRS Retail en GroenRijk tuincentra. Voor zowel de Nederlandse als de Belgische editie was gekozen voor het thema ‘Diefstalpreventie en Veiligheid binnen het bedrijf’. Een thema dat helaas aan de orde van de dag is, ook binnen de tuincentra. De kosten en schade van winkeldiefstal lopen vaak enorm in de papieren. In Nederland kost winkeldiefstal de retail maar liefst €2,4 miljard en in België €1,3 miljard per jaar. Daarbij komt dat de confrontatie met winkeldieven grote impact kan hebben op medewerkers. Reden te meer om winkeldieven met de juiste maatregelen zoveel mogelijk buiten de deur te houden en met elkaar afspraken te maken voor de veiligheid binnen het bedrijf.


Bij de Denk & Doe dag in Nederland was het woord aan Checkpoint en HDLG. Tijdens hun presentaties kwamen ondermeer de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Cijfers en ontwikkelingen op het gebied van winkeldiefstal
  • Een scala aan artikelbeveiligingsproducten
  • Risico-momenten door de dag heen
  • ‘Huisregels' voor een veilige winkel
  • Het signaleren van potentiële dieven
  • Tips & trics over hoe te handelen op de winkelvloer en bij de kassa
  • Het aanspreken van klanten wanneer je vermoedens van winkeldiefstal hebt


In België werd het programma aangevuld met de komst van de Politie regio Rhode en Schelde. Zij besteedden aandacht aan ‘Preventie en omgang met winkeldiefstal’. De politie deelde de do’s en don’ts bij winkeldiefstal voor medewerkers, gaf aan welke wettelijke verplichtingen je als ondernemer hebt, wat je kunt doen bij diefstal of het vermoeden hiervan en wat te doen als je iemand betrapt op winkeldiefstal.


Beide Denk & Doe dagen zijn weer succesvol verlopen. De aanwezige ondernemers waren erg enthousiast en hebben de dagen als leuk en leerzaam ervaren.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

TuinWereld Dordrecht sluit aan bij GRS Retail
Terugblik Septemberbeurs 2019