Tuincentrum Roegiers vernieuwd

Tuincentrum Roegiers vernieuwd

Roegiers: Ontdek- en Beleefweekend met deels vernieuwde winkelinrichting

Tijdens het weekend van 3 en 4 oktober organiseerde Veronique Roegiers een alternatief opendeur-weekend. Dit om onder andere de nieuwe dierenafdeling en vernieuwde tuinwinkel met aangepaste winkelroute in de kijker te zetten. Het was bovendien Werelddierendag en Weekend van de Klant dus de ideale gelegenheid om klanten hiermee kennis te laten maken.

“Ik verkocht vroeger wel wat producten van dierenvoeders en verzorgingsproducten, maar op slechts enkele meters rekken. Het was zeker geen volledige afdeling. Door kansen in mijn lokale marktgebied, zag ik de mogelijkheid om deze afdeling beter aan te pakken”.

Veronique ging dus op zoek naar partners om de nieuwe afdeling uit te tekenen. Ze kreeg daarvoor 2 mogelijke voorstellen, die elk een verbetering zouden zijn qua uitstraling.

“Natuurlijk heb ik het hier ook over gehad met Laurent Vandevelde van GRS Retail. We zijn samen tot de conclusie gekomen dat een aanpassing in de ene afdeling automatisch leidt tot aanpassingen in andere delen van de winkel. Uiteindelijk heb ik toegezegd dat hij een autocad-tekening mocht maken, waarbij het winkeldeel met alle dode materialen opnieuw ingericht mag worden. Dit betekent voor ons een vernieuwing van meer dan de helft van de bebouwde oppervlakte.”

Na enkele dagen bleek Veronique positief verrast te zijn door het ontwerp. “Gek hè, dat ik te gefocust was op enkel de vernieuwing van de dierenafdeling. Ik ben zelf tuinarchitecte, en bij gesprekken met klanten over hun vraag tot aanpassing in hun tuin, vertel ik hen hetzelfde: ergens een border aanpassen heeft dikwijls als gevolg dat er ook iets gedaan moet worden aan een andere border, waarbij steeds het totaalplaatje moet kloppen. Alleen, in mijn eigen winkel, kwam dit pas nadat ik de tekening zag voor de vernieuwde inrichting”.

Er zijn wel enkele winkelrekken bijgekocht, maar voor de rest is de interne verbouwing volledig uitgevoerd door eigen personeel. Er is hard gewerkt tijdens de laatste dagen voor het Ontdek- en Beleefweekend.

“Nu komt de klant echt in contact met een volwaardige dierenafdeling waarbij er een ruim aanbod is voor verschillende huisdieren. We zijn in de eerste plaats natuurlijk nog steeds een Tuincentrum maar de dierenafdeling geeft zeker meerwaarde. De natuur met tuin en dier staat bij ons centraal. Door de vernieuwde inrichting staan nu ook de andere producten beter gepresenteerd in de winkel, waardoor bij elkaar staat wat bij elkaar hoort. Alles volgt elkaar beter op in de routing, zodat alles elkaar ook versterkt. Het uiteindelijke doel blijft toch klanten een aangename winkelbeleving bezorgen en verkopen.”

 “We kregen al heel veel positieve reacties van klanten over deze vernieuwde inrichting. Dat motiveert mij en mijn personeel om ons te blijven inspannen, zodat de klant hier een leuke winkeltijd heeft, ook nu met alle Corona-veiligheidsmaatregelen”.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

GRS Retail huisbeurs wordt digitaal event!
5 nieuwe leden voor GRS Retail